När ett firande eller festlighet skall arrangeras är det alltid ett antal frågetecken som behöver redas ut. Man vill ju alltid att så många som möjligt skall närvara för att undvika fiasko. För att ordna ett firande på bästa möjliga sätt finns det några saker att tänka på. Först och främst behövs ett datum och här gäller det att vara ute i god tid. Det är även bra att välja ut några nyckelpersoner för firandet och försäkra sig om att dessa kan närvara det utvalda datumet innan man skickar ut en officiell inbjudan. För att öka engagemanget är det även bra att inkludera nyckelpersonerna genom att dela ut lite uppgifter som är väl lämpade för respektive person. Viktigt är att ingen ska tvingas på uppgifter utan de bör själva få möjlighet att välja att hjälpa till med sådant som de har en lust till. Då ökar chanserna till högt engagemang och en lyckad festlighet.

När det är dags för inbjudan att skickas ut skall det göras med besked. Skapa en riktigt säljande inbjudan och tänk hur musikfestivaler brukar göra. De skyltar stort med sina headliners och så bör du även tänka när du skapar din inbjudan. Tänk igenom alla moment som festen skall innehålla och se till att överdimensionera dessa på inbjudan så du får det att låta som århundradets fest. Om gästerna anländer med höga förväntningar så har de säkert också förberett sig för att det kommer bli superbra. Med den inställningen så brukar slutresultatet också bli därefter.

Själva festen brukar kunna löpa på av sig själv om man bara har rätt förutsättningar. Här gäller det att inte fastna för mycket på detaljer som gästerna ändå inte kommer märka någon skillnad på. En tårta kanske serveras när gästerna har fått lite innanför västen och då har omdömet påverkats tillräckligt för att inte känna skillnad på en dyr tårta och en enklare variant.