Först och främst bör nämnas att innehållet i denna artikeln helt tar avstånd ifrån eventuellt oförutsedda oönskade väderomslag. Aktiviteten som beskrivs nedan görs bäst då stabilt väder utlovas.

Vill du fira en födelsedag, årsdag eller liknande på ett utmanande sätt? Då ska du se till att utnyttja vår fina natur som är tillgänglig för alla. De flesta har inte speciellt långt till en skog och man behöver inte ta sig långt ut i skogen för att hitta en plats som känns relativt avlägsen och lugn. Det finaste är såklart om man hittar en liten skogsglänta nära en sjö. Detta ska nämligen bli platsen för ert kalas. Då det kan krävas lite promenad bör sysslorna delas upp mellan deltagarna så att alla får någonting att bära. Någon form av hopfällbara bord och stolar brukar inte vara alltför tungt att bära om man är några stycken.

Er utvalda festplats skall såklart pyntas. I en skog finns det oftast en hel del träd och dessa passar sig mycket bra att hänga upp lite ljusslingor och vimplar i. Några ljus i träden gör underverk för stämningen. För enkelhets skull kan ni ta med mat som är kall, men såklart kan ni även göra en liten lägereld och grilla för att förhöja stämningen ytterligare. Är ni nära en sjö finns ju också möjligheten att ta ett litet kvällsdopp frampå småtimmarna.

Med detta koncept kan ni skapa er ett firande som överträffar alla tidigare ceremonier. Gästerna kommer garanterat prata länge om denna speciella naturfest och gör ni en riktigt fin festplats kommer ni få en hel del bra bilder att spara. Det kan behövas då ingen kommer kunna förstå hur fantastiskt ert kalas var om de inte var där. Så låt bara fantasin flöda och använd naturen, för det bästa är ju att moder jord tar inte ut någon lokalhyra.