Livet är fullt av framgångar och motgångar och kanske är det de sistnämnda som sätter sig starkast i minnet. Ibland kanske man till och med tonar ner framgångar med förklaringen att “det var väl inget märkvärdigt”. Alla borde dock fokusera lite mer på sina framgångar även om det är i liten skala. Fokuserar vi på det som går bra sätter vi oss själva i ett “mindset” att tänka på hur vi kan lyckas med svåra uppgifter. Därför kan det vara bra att lägga lite tid på att fira framsteg, stora som små.

Du kanske har uppnått ett mål med ditt team på jobbet eller så kanske ni har lyckats med något inom familjen. Det kanske är du själv som helt enkelt bara har överträffat dig själv genom att kanske leva mer hälsosamt eller stressa mindre. Oavsett så är det precis dessa tillfällen som vi måste få ta oss tid att fira. Även om det bara är du själv som är direkt inblandad i framgången så kan du mycket väl bjuda in familj och vänner till ditt firande för att visa på att du faktiskt är stolt med vad du åstadkommit.

Firandet behöver inte vara superavancerat med fyrverkerier och flervåningstårta även om det såklart finns tillfälle för den typen av firande också. Ett firande kan vara något så enkelt som en gemensam lunch, middag eller en öl med kollegorna. Även en fika är ett tydligt sätt att visa att man firar något. Är men lite modig kan man annars planera ett litet tal för att lyfta fram alla som varit delaktiga i framgången. Det finns egentligen inga begränsningar för vad man kan hitta på utan ibland är det tillräckligt att det sker ett avbrott från det vanliga mönstret. Alltså att man gör något som signalerar att just denna dagen är lite speciell. Så sätt dig nu ner och fundera om du trots allt inte kan komma på något som behöver firas just idag.