Låt din eller din väns födelsedag firas i en mycket social och festlig variant, nämligen en pubrunda. Välj ut en lämplig gata eller område i din stad där det finns ett antal barer och pubar inom gångavstånd från varandra. Därefter skickar du ut en inbjudan till nära och kära. Fördelen med en pubrunda är att alla behöver inte vara med hela tiden utan man kan ansluta och avsluta precis som man vill. Många har fulla kalendrar nuförtiden och det finns alltid risk för schemakrockar. Däremot är det ofta möjligt att kunna ansluta och ta ett glas på endast en bar under någon timme innan man lämnar. Alltså är det ett mycket bra sätt att kunna få träffa många vänner under en kväll. Det är även fritt fram för vännerna att bjuda med andra bekanta då man vistas ute i offentligheten.

Antingen kan man välja att bara ta ett glas på varje bar, men vill man hotta upp pubrundan lite kan man även beställa en liten rätt på varje ställe för att även inkludera matintag. Det absolut bästa är då om man hittar ett antal barer där det finns blandat utbud av tapas, förrätter eller små rätter så att man inte behöver beställa en huvudrätt på varje bar, vilket kan bli mäktigt.

Regler för pubrunda är alltid oklara, men behöver man ha något att förhålla sig till kan man alltid köra på konceptet “Ett glas på varje bar” och “Drick inte för långsamt”. Det brukar fungera för de flesta, men det ska såklart inte hetsas utan var och en gör som man vill.

Med detta tips kan jag garantera en mycket lyckad födelsedagsfest och det allra bästa är att man inte behöver städa efter sig. Förutsatt att det inte mynnar ut i efterfest på hemmaplan såklart, men det är ett annat kapitel.