Här ska du få ett riktigt hett tips på hur du kan förhöja din partners födelsedag. Konceptet julkalender känner du säkert till, men har du provat att ge bort en födelsedagskalender någon gång? Konceptet är enkelt som sådant, men kan kräva lite jobb att genomföra. Tanken är att du gör en kalender som innehåller ett litet paket varje dag fram till din partners födelsedag. Om födelsedagen inträffar den 15e i månaden så blir det alltså 15 små paket att slå in. Generellt kan rekommenderas att då datumet i månaden avgör hur många paket det blir kan förslagsvis paketens storlek spegla det totala antalet. Fyller din älskling år den 3e får du antingen ge 3 riktigt bra presenter eller helt enkelt börja med några dagar kvar av föregående månad. Du förstår säkert, gör det upplägg som passar er bäst.

Det paketet som ska öppnas på födelsedagen kan vara ett paket av samma status som övriga då du såklart har möjlighet att ge andra “vanliga” paket på födelsedagen. Annars kan du såklart lägga ett extra fint paket sist i kalendern. Om paketen inte väger för mycket kan du hänga upp ett snöre till exempel ovanför sängen och därigenom hänga upp alla paket på en fin rad. Alternativt kan du lägga paketen i en bokhylla för att skapa lite kalenderkänsla.

En variant på födelsedagskalendern är om du har någon riktigt stor present att ge bort som en resa eller något annat över förväntan. Då kan du låta alla små paket vara ledtrådar som får den lyckliga att varje dag fundera över vad det kan vara för något spännande som väntar på den stora dagen. Har du fantasi kan du säkert komma på än fler varianter av födelsedagskalender så sätt igång och planera för en alldeles speciell födelsedag. Förresten, en annan fördel är att om din partner är morgontrött är detta ett bra sätt att få någon att hoppa ur sängen flera dagar i rad.